maandag 10 mei 2010

Verkiezingskoorts, stemadvies voor culturele dummies

Lastig....op wie moet ik nu stemmen op 9 juni? Als zwevende kiezer uit museumland toch maar even wat verplichte (online) literatuur doornemen of dit overzicht voor culturele dummies in het culturele werkveld.
Want zes op de tien Nederlanders hebben kunst en cultuur in hun top 5 staan van populairste bezuinigingsposten, liet televisieprogramma Nova onderzoeken door onderzoeksbureau Synovate. Ik vraag me af wat zij zelf onder kunst en cultuur verstaan. het rapport licht slechts een tipje van de sluier op:' Binnen de uitgaven op kunst en cultuur zou volgens de Nederlanders de nadruk moeten liggen op musea en in mindere mate op film en festivals.' Hm, dat valt dan misschien weer mee....
Bovendien wordt opgemerkt dat slechts 0,56% van de totale overheidsuitgaven naar kunst en cultuur gaan. En hebben ze zelf dan ook door dat de harmonievereniging waar ze vrolijk elke maandag avond naar toe gaan of de molen die ze bezoeken met hun zoontje op de fiets daar ook onder vallen? Of onderschat ik het publiek?

Geen opmerkingen: